batch16 smakl
to all batch 16..register lu..x banyak pon..jap je..ok??tp kalo x leh log in pas regster pkara biasa..aku must approved lu k...kalo nak cepat gtau aku kat ym..@_@

Indahnya akhlak islam

View previous topic View next topic Go down

Indahnya akhlak islam

Post by ello america! on Tue Aug 25, 2009 1:13 am

Narrated by Abu Musa:Some people asked Allah Apostle, "Whose Islam is the best"
He replied,"One who avoids harming the Muslims with his tongue and hands"
(sahih bukhari)


p/s:aku nk bg dlm bm tp takut hilang ketepatan hadith sbb aku bce dlm bi.Aku assume semua fhm. Cool Aman dunia ni klo umat Islam semua mcm ni..Bersama2 kita menuju ke arah kebaikan ikut cara nabi saw..

ello america!
MOTIVATED
MOTIVATED

Male Birthday : 1990-04-25
Join date : 2009-04-21
Location : intec,uitm,seksyen 17
Posts : 74
Points : 92

Back to top Go down

Re: Indahnya akhlak islam

Post by den_nell90 on Tue Aug 25, 2009 2:00 am

ello america! wrote:Narrated by Abu Musa:Some people asked Allah Apostle, "Whose Islam is the best"
He replied,"One who avoids harming the Muslims with his tongue and hands"
(sahih bukhari)


p/s:aku nk bg dlm bm tp takut hilang ketepatan hadith sbb aku bce dlm bi.Aku assume semua fhm. Cool Aman dunia ni klo umat Islam semua mcm ni..Bersama2 kita menuju ke arah kebaikan ikut cara nabi saw..

btol2..kalo la hadith tu di aplikasikan dalam kehidupan seharian..lebih2 lg dalam bdang politik...konferm umat ISLAM dapat mengembalikan kegemilangn ISLAM cam dulu..huhu.. cheers

btw,aku harap kta semua try la aplikasikan hadith tu dalam perlakuan kta seharian....

_________________



nO mOrE dOtA....no more HEroEs oF nEwErtH...stdy mode??haha...HOPELESS..

den_nell90
Administrator
Administrator

Male Birthday : 1990-11-30
Join date : 2009-03-30
Location : kg tradisi..uniten...
Posts : 702
Points : 833
Humor : My cornering skill stil noob??hm....KLAWANG mode needed!!

http://smaklianbatch16.forumotion.net

Back to top Go down

Re: Indahnya akhlak islam

Post by $!eHa@WaRdAh on Tue Aug 25, 2009 2:07 am

setuju!!!! Smile admin hehehe,,,,

$!eHa@WaRdAh
newbie
newbie

Female Birthday : 1990-02-12
Join date : 2009-04-10
Location : IIUM
Posts : 8
Points : 8

Back to top Go down

Re: Indahnya akhlak islam

Post by Sponsored content Today at 11:56 am


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum