batch16 smakl
to all batch 16..register lu..x banyak pon..jap je..ok??tp kalo x leh log in pas regster pkara biasa..aku must approved lu k...kalo nak cepat gtau aku kat ym..@_@

NAk KaYE???!!!

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down

NAk KaYE???!!!

Post by soul_vibrator on Thu Aug 20, 2009 9:14 pm

sape nak kaye ...ak tgh nak kumpul org2 yang berminat nak masuk jadi usahawan...ak x kisah daripada disiplin ape...dari bidang IT ,bisnes,engineering pun bleh..ak ad saluran modal...jadi sape berminat nak join team ak dan bersungguh sungguh nak jadi usahawan...sila gtau ape kepakaran anda dan ape yang anda rase anda bleh wat antare contoh ak leh bagi..(marketing/multimedia/publicity/design/eventrunner/enterpreneur dan laen2)jadi bdak2 smakl yang ingin maju dan memajukan org laen ...mari kita join...

soul_vibrator
DOTA player
DOTA player

Male Birthday : 1990-09-10
Join date : 2009-04-20
Location : UiTM shah alam
Posts : 75
Points : 97
Humor : haha ....

Back to top Go down

Re: NAk KaYE???!!!

Post by najid_77 on Fri Aug 21, 2009 2:59 am

weih klu aku nk join camne?

najid_77
TAHFIZ crew
TAHFIZ crew

Male Birthday : 1990-07-25
Join date : 2009-04-24
Location : USA
Posts : 357
Points : 364
Humor : Kejayaan sekelian jin dan manusia hanya pada agama

Back to top Go down

Re: NAk KaYE???!!!

Post by den_nell90 on Fri Aug 21, 2009 3:37 am

soul_vibrator wrote:sape nak kaye ...ak tgh nak kumpul org2 yang berminat nak masuk jadi usahawan...ak x kisah daripada disiplin ape...dari bidang IT ,bisnes,engineering pun bleh..ak ad saluran modal...jadi sape berminat nak join team ak dan bersungguh sungguh nak jadi usahawan...sila gtau ape kepakaran anda dan ape yang anda rase anda bleh wat antare contoh ak leh bagi..(marketing/multimedia/publicity/design/eventrunner/enterpreneur dan laen2)jadi bdak2 smakl yang ingin maju dan memajukan org laen ...mari kita join...

lol..motek..ko nye description maseh sukar tok aku memahaminya..hehe..

btw,I'm IN!! hehe.... gedik gedik

bleh bg lebih detail??

_________________



nO mOrE dOtA....no more HEroEs oF nEwErtH...stdy mode??haha...HOPELESS..

den_nell90
Administrator
Administrator

Male Birthday : 1990-11-30
Join date : 2009-03-30
Location : kg tradisi..uniten...
Posts : 702
Points : 833
Humor : My cornering skill stil noob??hm....KLAWANG mode needed!!

http://smaklianbatch16.forumotion.net

Back to top Go down

Re: NAk KaYE???!!!

Post by tqawanie on Fri Aug 21, 2009 3:41 am

ayat motek x boleh belah... hehehehe, besides... bg tau detail as admin said b4... hehehhe

tqawanie
supporter CREW
supporter CREW

Female Birthday : 1990-07-04
Join date : 2009-08-01
Location : Kuala Lumpur
Posts : 399
Points : 412
Humor : money is not everything....but everything is money...

http://www.tqa.myvbizonline.com

Back to top Go down

Re: NAk KaYE???!!!

Post by rafiq hanif on Fri Aug 21, 2009 12:17 pm

yup2

rafiq hanif
DATABASE Crew
DATABASE Crew

Male Birthday : 1990-11-24
Join date : 2009-04-01
Location : kampung konggo
Posts : 227
Points : 246
Humor : al-quran mode ~

http://pencintadakwah.blogspot.com

Back to top Go down

Re: NAk KaYE???!!!

Post by _darkvelo_ on Sat Aug 22, 2009 2:44 am

motek.. kalo detail ko terghhhbaekk..
I'M IN~

ps: aku akauntan bleh?? hahaha~

_darkvelo_
global moderator
global moderator

Male Birthday : 1990-03-06
Join date : 2009-04-01
Location : Underground Sys.
Posts : 185
Points : 195
Humor : Walaupun saya aktif bermain DotA.. saya juga melakukan ujian thalassemia.. anda bila lagi?

http://www.jiwang.org

Back to top Go down

Re: NAk KaYE???!!!

Post by najid_77 on Sun Aug 23, 2009 8:29 am

Wei motek ilang ke?
biasanye dia jwb trus.....

najid_77
TAHFIZ crew
TAHFIZ crew

Male Birthday : 1990-07-25
Join date : 2009-04-24
Location : USA
Posts : 357
Points : 364
Humor : Kejayaan sekelian jin dan manusia hanya pada agama

Back to top Go down

Re: NAk KaYE???!!!

Post by rafiq hanif on Sun Aug 23, 2009 11:37 am

najid_77 wrote:Wei motek ilang ke?
biasanye dia jwb trus.....

bz kot.. hehe

rafiq hanif
DATABASE Crew
DATABASE Crew

Male Birthday : 1990-11-24
Join date : 2009-04-01
Location : kampung konggo
Posts : 227
Points : 246
Humor : al-quran mode ~

http://pencintadakwah.blogspot.com

Back to top Go down

Re: NAk KaYE???!!!

Post by soul_vibrator on Sun Aug 23, 2009 6:26 pm

ok2 im back
ok camni
ak skang ...dah join klab usahawan technology kat uitm...so klab ni bleh kate bguz dan aktif
die mengajar ak cmner nak deal ngan org2 korporat ngan bisnes ni...dapat network cntct ..pinjaman dan safety..
jadi ni long term nye process ok...ak prlukan partner...dan when i mean it ( its partner = skill source)...ak deal ngan MDEC satu badan GLC yang beri grant kepada sesiapa yang ada idea yang menarik utk diketengahkan...dan diorang kasi grant dalam ...RM150000..so ak mungkin nak cbe fikirkan teknologi seswai...nak wat bisnes...dan ak prlukan kakitangan yang sememangnya bleh diharapkan, sanggup berkorban mase tenaga dmi mnuju kejayaan, dan paling penting berani gagal.( this is real bisness , satu syarikat)ak prlukan bahagian marketing,account msti kene ade, publisiti =media& graphics,dan engineer=idea&product.ingin ak maklumkan di sini.... mempunyai syarikat yang bersaing dengan badan2 korporat2 laen dalam usia ini tidak menghairankan...namun kite kene ade strategy nak dptkan grant tu, sape2 ade idea utk bisness (involving technology)bleh ketengahkan......

Actually ak xde idea lagi...tp kite leh kumpul org,dan bukak beberapa kumpulan dgn leadernya sendiri....paling efisyen 6-8 org...kite bukak idea dulu pastu setting org2 yang mampu melaksanakannya...dan ak harap semua blaja elok2 cari idea mase tengah studi..daripada bisnes2 org laen ataupun teknologi2 luar negara...kalau bleh idea baru...cam wujudkan sesuatu yang berlainan sedikit dari org laen...tapi basic same ok gak Surprised

ak ade idea...kite jadi satu penghubung antare university ngan sekolah, i mean dari segi kerjaya..sbab ramai daripada mereka kat sekolah tu sebenarnya x tahu nak jadi ape (walaupun ade kaunselor yang bijak pandai)reality dan xde org buat lagi...cme kat sini ak nak spesifikkan...jnis service ape yang leh kite wat utk mengenalkan para pelajar ni ngan bidang2 yang kononnye diorang minat...ini supaya kite dpat melahirkan pekerja2 yang btul2 minat dengan bidang yang mereka ambil ...ak ingat kite jadi satu penggerak ,organiser antare sekolah ngan universiti....dan ramai antare lpasan2 spm tersilap memilih kerjaya mereka dan x tahu nak isi bidang ape dalam upu....amacam ok x, kite target smakl dulu tolong budak2 nie cari kerjaya sesuai...bawak diorang g universiti tengok tempat2 blajar cmne kite blajar dan ape matlamat satu2 disiplin tu...biar diorang tahu....ak rase kite bawak g uia dan uitm...sbab dkat,first bisness kite ni kite x yah kutip untung smue sukarela ....pastu kite amik komen2 budak2 nie tgkap gmbar2 nie buat publisity utk program bisnes sekolah laen di samping itu kite leh ahhh jual2 pape...INI CUMA CADANGAN SAHAJA ADA CADANGAN LAEN SILA UAR2KAN...

soul_vibrator
DOTA player
DOTA player

Male Birthday : 1990-09-10
Join date : 2009-04-20
Location : UiTM shah alam
Posts : 75
Points : 97
Humor : haha ....

Back to top Go down

Re: NAk KaYE???!!!

Post by den_nell90 on Tue Aug 25, 2009 1:11 am

tp kan motek..idea ko stil aku xnampak camne nak dapatkan duet...adakah kta charge tok perkhidmatan memperkenlkan plajar2 tu ke universiti?? noob

btw,ur idea ok motek..juz kene lebih menyeluruh lg....any other idea?? Idea

_________________



nO mOrE dOtA....no more HEroEs oF nEwErtH...stdy mode??haha...HOPELESS..

den_nell90
Administrator
Administrator

Male Birthday : 1990-11-30
Join date : 2009-03-30
Location : kg tradisi..uniten...
Posts : 702
Points : 833
Humor : My cornering skill stil noob??hm....KLAWANG mode needed!!

http://smaklianbatch16.forumotion.net

Back to top Go down

Re: NAk KaYE???!!!

Post by ello america! on Tue Aug 25, 2009 1:32 am

xleh bla la lu bro..jom..aku tengah mengidam ternak kambing nih..produk die jual kat ko.

susu=wat sabun,barang2 kosmetik.
kulit=baju
daging= ko mkn r..
gigi,tanduk dan sebagainye=sedekah je dkat kdai cenderamata..

good

ello america!
MOTIVATED
MOTIVATED

Male Birthday : 1990-04-25
Join date : 2009-04-21
Location : intec,uitm,seksyen 17
Posts : 74
Points : 92

Back to top Go down

Re: NAk KaYE???!!!

Post by den_nell90 on Tue Aug 25, 2009 1:36 am

hahha..ok gak tu...jd la kambing cap batch 16..wakaka,,, lol!

btw,good idea..juz ak rasa x ramai nak bela kambing..lol...

_________________



nO mOrE dOtA....no more HEroEs oF nEwErtH...stdy mode??haha...HOPELESS..

den_nell90
Administrator
Administrator

Male Birthday : 1990-11-30
Join date : 2009-03-30
Location : kg tradisi..uniten...
Posts : 702
Points : 833
Humor : My cornering skill stil noob??hm....KLAWANG mode needed!!

http://smaklianbatch16.forumotion.net

Back to top Go down

Re: NAk KaYE???!!!

Post by ello america! on Tue Aug 25, 2009 1:39 am

xpe.aku jge kambing tuh..korang wat r bende len..xsaba2 nk ade pets neh.huhu eooo

ello america!
MOTIVATED
MOTIVATED

Male Birthday : 1990-04-25
Join date : 2009-04-21
Location : intec,uitm,seksyen 17
Posts : 74
Points : 92

Back to top Go down

Re: NAk KaYE???!!!

Post by ello america! on Tue Aug 25, 2009 2:08 am

btw motek.aku on je. aku of course nk msuk bhgian entrepreneur part chemical.leh r wat partnership ngan ko.

ello america!
MOTIVATED
MOTIVATED

Male Birthday : 1990-04-25
Join date : 2009-04-21
Location : intec,uitm,seksyen 17
Posts : 74
Points : 92

Back to top Go down

Re: NAk KaYE???!!!

Post by soul_vibrator on Tue Aug 25, 2009 8:46 am

no2 bro ak skang tgk networking satu biznez yang amat menarik...dan paling penting untung atas angin , tiada pusingan modal.....ak amik idea ni drpd satu syarikat , die wat satu service namenye socialwalk,socialwalk ni satu service kat mane kite leh atur event dengan mudah dan meet important people ngan mudah,supaya hubungan antare satu entiti dgn satu entiti tu dpt jalan dengan baek.....hehe,by the way tu je ah yang ak dpt relate , hm ingin ak beritahu disini percentage dapat modal (grant) dari MEDEC hanya 10% daripada beratus penyertaan so ianya mestilah mempunyai idea laen dari laen...

sbenarnye ak nak wat pistol paintball murah leh jual kat malaysia kerana harga pistol sekarang riban2 hargenye, cukup nak beli lc sebijik hahaha..

tapi tu lah kemukakan idea idea anda...ape2 sahaje kite leh bawak berbincang...dan pilih idea terbaek ok!!ini untuk jangka mase panjang

soul_vibrator
DOTA player
DOTA player

Male Birthday : 1990-09-10
Join date : 2009-04-20
Location : UiTM shah alam
Posts : 75
Points : 97
Humor : haha ....

Back to top Go down

Re: NAk KaYE???!!!

Post by soul_vibrator on Tue Aug 25, 2009 8:51 am

Bad ko un leh bukak idea ko tariksape2 nak join ko...GRANT tu leh bukak banyak2 ....kite leh anta berape orang un kmukakan idea2 masing2 ....kalau kite dapat 3 grant dengan 3 idea berbeza leh ahhh bukak interprise hahaha

soul_vibrator
DOTA player
DOTA player

Male Birthday : 1990-09-10
Join date : 2009-04-20
Location : UiTM shah alam
Posts : 75
Points : 97
Humor : haha ....

Back to top Go down

Re: NAk KaYE???!!!

Post by ello america! on Tue Aug 25, 2009 12:29 pm

haha.oklah dude..nanti klo aku ade terpikir pape aku roger r ko.memandangkan bende ni jangke mase panjang..lepak2 lu nyah

ello america!
MOTIVATED
MOTIVATED

Male Birthday : 1990-04-25
Join date : 2009-04-21
Location : intec,uitm,seksyen 17
Posts : 74
Points : 92

Back to top Go down

Re: NAk KaYE???!!!

Post by soul_vibrator on Wed Aug 26, 2009 12:09 pm

yup thats true...hehe juz informing u guyz

soul_vibrator
DOTA player
DOTA player

Male Birthday : 1990-09-10
Join date : 2009-04-20
Location : UiTM shah alam
Posts : 75
Points : 97
Humor : haha ....

Back to top Go down

Re: NAk KaYE???!!!

Post by den_nell90 on Wed Aug 26, 2009 3:11 pm

hhaha..ok2..bru aku paham camne perancangan ko motek..huhu...
akan ku cuba pikirkan motek....coz skang ngah agak kesibukan...lol... yelatu

tp kan motek,memg kene idea yg plik2 ke??xdala..cam supermarket kat malaysia...ko tgk la..branch2 yg ada kat malaysia,ada ke yg local nye??yg besar2 la mksd aku..cam mydin pon dye bkan org malaysia..tp coz dye kawen ngn oeg malaysia,so dye jd la org malaysia..
xdala...aku bkan apa..aku sedih gak..harga2 barang2 keperluan harian kta dikawal ngn bgsa2 bkan melayu..bkan aku nak racist...tp tu la...hakikat yg ngah berlaku skang...

so kalo idea kta tok bkak supermarket memg biasa ke?? nyah

_________________



nO mOrE dOtA....no more HEroEs oF nEwErtH...stdy mode??haha...HOPELESS..

den_nell90
Administrator
Administrator

Male Birthday : 1990-11-30
Join date : 2009-03-30
Location : kg tradisi..uniten...
Posts : 702
Points : 833
Humor : My cornering skill stil noob??hm....KLAWANG mode needed!!

http://smaklianbatch16.forumotion.net

Back to top Go down

Re: NAk KaYE???!!!

Post by ello america! on Wed Aug 26, 2009 3:27 pm

luar biasa

ello america!
MOTIVATED
MOTIVATED

Male Birthday : 1990-04-25
Join date : 2009-04-21
Location : intec,uitm,seksyen 17
Posts : 74
Points : 92

Back to top Go down

Re: NAk KaYE???!!!

Post by soul_vibrator on Thu Aug 27, 2009 12:22 pm

tu la halnye sbnanye banyak gak yang xde dowh kdai buku brand melayu pun xde agi...cine jual mahai siot....camni ahhh ...bende tu bleh try dulu.....juz hanta proposal...dapat x dapat laen kire ...kite leh usulkan lagi cadangan tu...x pun kita bukak digital mall melayu lawan ngan chinese lowyat ke..hm tu ahh ...tp bad ko tgk ahh kat america tu...ko tgk ape bende yang xde kat malaysia kita bawak mai cni...amacam

soul_vibrator
DOTA player
DOTA player

Male Birthday : 1990-09-10
Join date : 2009-04-20
Location : UiTM shah alam
Posts : 75
Points : 97
Humor : haha ....

Back to top Go down

Re: NAk KaYE???!!!

Post by ello america! on Thu Aug 27, 2009 2:27 pm

nai,klo nak bukak supermarket.pastikan ko bg pekerja ko smyg.

motek: insyaallah.aku ade target.open biznez gne renewable energy.So, im planning to go to texas.state of energy resouces.huahuaha mod

ello america!
MOTIVATED
MOTIVATED

Male Birthday : 1990-04-25
Join date : 2009-04-21
Location : intec,uitm,seksyen 17
Posts : 74
Points : 92

Back to top Go down

Re: NAk KaYE???!!!

Post by den_nell90 on Thu Aug 27, 2009 11:25 pm

ello america! wrote:nai,klo nak bukak supermarket.pastikan ko bg pekerja ko smyg.

motek: insyaallah.aku ade target.open biznez gne renewable energy.So, im planning to go to texas.state of energy resouces.huahuaha mod

haha..itu sudah semestinya...akan ku wajibkan pekerja ku semayang..hehehe..

renewable enrgy??ok gak tu...tp kos nye plak yg x mampu rakyat malaysia beli..huhu...

motek,ok gak rancangan ko bkak digital mall melayu..kta pecahkan dominasi lowyat..huhu.... geek

_________________



nO mOrE dOtA....no more HEroEs oF nEwErtH...stdy mode??haha...HOPELESS..

den_nell90
Administrator
Administrator

Male Birthday : 1990-11-30
Join date : 2009-03-30
Location : kg tradisi..uniten...
Posts : 702
Points : 833
Humor : My cornering skill stil noob??hm....KLAWANG mode needed!!

http://smaklianbatch16.forumotion.net

Back to top Go down

Re: NAk KaYE???!!!

Post by _darkvelo_ on Fri Aug 28, 2009 2:28 am

cantek menarek tetarik ko mmg mantop la motekkk.. hohoho~
i'm in slagi ade spesel part utk aku laksanakan.. yeahhhh~

_darkvelo_
global moderator
global moderator

Male Birthday : 1990-03-06
Join date : 2009-04-01
Location : Underground Sys.
Posts : 185
Points : 195
Humor : Walaupun saya aktif bermain DotA.. saya juga melakukan ujian thalassemia.. anda bila lagi?

http://www.jiwang.org

Back to top Go down

Re: NAk KaYE???!!!

Post by QUE rizal on Sun Aug 30, 2009 4:39 am

_darkvelo_ wrote:cantek menarek tetarik ko mmg mantop la motekkk.. hohoho~
i'm in slagi ade spesel part utk aku laksanakan.. yeahhhh~

aku ade cdngan spesel part utk ko kun....
ko carik brg2 tiruan.....
amacam,
seludup dari mane pon x kesah....
aku tipu2 sket, kasi ayat baek punyar....
pastu dpt jual brg ciplak....
orait????

QUE rizal
SPAMMER
SPAMMER

Male Birthday : 1991-06-08
Join date : 2009-04-24
Location : key hell d-14
Posts : 235
Points : 281
Humor : tipu dosa mati seksa masuk api neraka....

Back to top Go down

Re: NAk KaYE???!!!

Post by Sponsored content Today at 11:55 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum